keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Från X2000

Är på väg hem, tåget kommer snart till Stockholm, sen flyg hem, men är i säng först före tre nån gång. Resan har varit jättebra, har fått se intressanta företag, fina miljöer och jobba. Det är roligt att tolka, och framförallt när man får göra en flera dagars keikka, då känns dessa resor också ok. Endagsuppdrag så här långt borta  är inte alls lika kul. Imorgon ska jag tolka på ett potatissemi i Yyteri. Tre ca ½ timmes anföranden om potatisnäringens strategier, jordens struktur och potatissjukdomar, till svenska. En riktig utmaning, speciellt då kunden ville klara sig med en tolk. Mycket varierande kundstruktur jag har.

maanantai 27. kesäkuuta 2011

Från Småland

Vilken lång dag jag har haft. Halvsov från ett i natt, klev upp halv fyra och sitter nu i hotellrummet i Växjö efter att ha åkt bil, flygit, åkt tåg o taxi och tolkat i 3 timmar, ätit god middag med kollegan på stan och gått runt den jättefina sjön i Växjö centrum. Är ganska redo för sängen. Imorgon blir det besök på Ikea och Kosta Boda, där vi ska sova den andra natten. Är alltså på Nordiska rådets näringslivsutskottets sommarmöte, de sammanträder på onsdag efter att ha tittat runt lite i området. Kiva keikka.

lauantai 25. kesäkuuta 2011

perjantai 24. kesäkuuta 2011

Jussia

Aloitimme juhannuksen vieton pyörähtelemällä Merikievarin lankkulattialla, aivan ihanaa. Hyvin nukutun yön jälkeen katoimme juhannusaaton kunniaksi samppanja-aamiaisen. Aurinkoa ei vielä silloin näkynyt, joten söimme sisällä, nyt se on tullut esiin ja antaa toiveita mukavasta aattoillasta. Kaverit hakevat meidän kohta rantasaunalleen.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Behöver sova

Två dagars keikka om tvångsvård inom den nordiska psykiatrin gick bra, jobbade ihop med en som jag känner ganska bra och vi har jämt roligt. Jobbar bra ihop, och får beröm av åhörarna. Men nu är jag trött o längtar till sängen. Sovde superdåligt i natt, låg vaken länge, och när jag väl somnade igen på morgonsidan drömde jag en läskig mardröm som väckte mig på nytt. Nån höll på att drunkna. Usch.
Men annars var det bra dagar i Vasa, på kvällen hälsade jag på hos en väninnan från 80-talet (sant, så länge sen!!), hade inte setts på några år. Lika roligt hade vi som förr, ska försöka kalla ihop vår fyrklöver från den tiden innan det blir höst.
Nu ska jag avsluta kvällsskiftet genom att pytsa iväg en offert på knapp 7000 euro, håll tummarna!

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Läget på en måndag

Har lite att översätta, har förlorat igen en offert till billigare aktörer på orten. Men vill inte sänka priset för lågt, det är inte roligt att minska sin lön. Som tur har jag två tolkdagar denna vecka, och fyra på nästa. Också bra att få tid till andra saker som ligger i pipeline privat. Det står aldrig stilla  här :-)

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Just so simple

Tänä aamuna paistoi aurinko. Päätin siirtää päivän työt viikonlopun sateisiin, tässä ammattini paras puoli. Nauti kun voit.

keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Vision

Hade en kursdag i holistiskt ledarskap idag, mycket intressant. Motivation och kreativitet. Fick en vision om hur jag vill jobba i framtiden. Har funderat ett tag att jag vill bara tolka, inte översätta, och då behöver jag kanske inte jobba lika många dagar i månaden. Det skulle räcka med mindre och andå skulle jag ha skälig inkomst.Idag kom jag på med vad jag vill fylla de dagar jag inte tolkar: jag vill måla. Jag vill gräva fram mitt staffli och tuber och ta itu med skapandet igen. Inte i kommersiellt syfte men för att kunna göra nåt som verkligen ger tillfredsställelse.Jag vet hur jag njuter av det. Jag sätter mitt långsiktiga fokus på det. Har en förebild, kristinestadsbördiga konstnär och chefsrekryterare Titti Hammarling. Gillar hennes verk, och sättet att kombinera konsultjobbet och målandet. Dessutom är hon trevlig.

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Päivä puutarhurina

Ulkona on ihanaa, alkukesän vehreys on ihan mahotonta. Olen leikannut nurtsin ensin äidin pihalla Skaftungissa ja illalla vielä täällä kotona, eikä yhtään tympinyt. Hyttystenkin kanssa pärjää kun suihkuttelee myrkkyä. Niitä on tänä vuonna ihan kamalasti. Uffen kukkapenkki alkaa kukkia.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Upea kokemus

Olipa melkoinen rupeama. Kolme päivää aurinkoisessa Turussa yli 30 asteen helteessä. Paljon seisoskelua, odottelua, istuskelua. Paljon naurua ja upeaa yhteenkuuluvuutta. Näillä laulujuhlilla tunsin kuuluvani joukkoon, vielä viisi vuotta sitten tunsin itseni vähän outsideriksi. Ehkä minulle on alkanyt kehittyä suomenruotsalainen identiteetti, mielenkiintoista. Upeimpia hetkiä olivat yhteisesiintyminen ja harjoittelu sinfoniaorkesterin kanssa. Kun Maamme-laulu kajahti ilmoille Kupittaan hallissa 1500 kuorolaulajan ja muutaman sadan katsojan voimin, niin keholla meni kylmänväreet hikinorojen lomassa. Se oli niin mahtavaa.

Kuvassa hulvaton laulujuhlajengimme FSD:n rokkikonsertin jälkeen.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Päivän anti

Tärkein on kolmen tunnin tulkkaus, aiheena pohjoismainen energipolitiikka ja puhujina mm. Paavo Lipponen ja monia varmasti tunnettuja energia-asiantuntijoita ja tutkijoita eri Pohjoismaista, en nyt vain muista nimiä. Tulkkaus sujui tutun kollegan kanssa ihan ok, ei siis haittaa että jouduin sen takia nousemaan ennen viittä ja olen kotona ennen iltayhtätoista. Maksu on kuitenkin kohtuullinen ja kokemus erinomainen.
Toinen anti on kampaajalla käynti. Edellinen kampaamosessioni meni  ihan hyvin, mutta jotenkin kuontalo ei pysynyt kuosissa, eikä sotkuinen salonki houkuttele palaamaan. Nyt tukka on taas hiukka lyhyempi, saa nähdä miten se asettuu. Kävin Sokkarin nonstopissa.
Kolmas anti liittyy showbisnikseen. Löysin laulujuhlien rokkikonserttia varten mustat pitsileggingsit ja skiffleä varten vaaleanpunaiset nahkahansikkaat. Plingpling.

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Pitkä päivä

Taas on arki. Leppoisa juhlatunnelma liukuu ihan itsestään kiireeksi. Illalla on mentävä viikonlopun laulujuhlien viimeisiin yhteisharkkoihin, juuri nyt koko laulujuhlat tuntuvat työläältä ajatukselta. Kyllä se sitten menee kun istutaan bussissa menossa Turkuun. Mutta viikolle on mahduttava vielä aika paljon ennen sitä. Aamu alkoi tänään neljältä, kuskasin Uffen lentokentälle, eikä tässä näytä jäävän torkuille aikaa, ennen kuin pitää taas mennä. Mutta kai sitä jaksaa.

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Dagen efter

Vilken fin dag vi hade! Vädret var bra, kanske lite blåsigt bara. Tältet föll omkull när vi var i skolan, men goda grannar och svågern ryckte in o ställde tillbaka det. Maten var god och räckte till, och det var så roligt att få så många gäster, kring 50 tror jag de var. Även några från Sverige, lite som "förr", riktigt skoj.
 Nu tar vi det lungt en stund innan vi börjar röja därinne. Sitter i tältet med en överbliven skumpa och dansbandsmusik. Najs.

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Aamutunnelmia

Juhlapäivän aamu oli kaunis ja aurinkoinen kun nousin hieman ennen kuutta. Heräsin omia aikojani, ja nousin puuhastelemaan. Nyt taivas on pilvessä, mutta ei se haittaa kunhan vain ei sada. On mukava tassutella ja tehdä viimeisiä valmisteluja. Tuntuu myös mukavalta, että apuun on tulossa oma sisko, joka ei takuulla säikähdä hieman huonolle siivolle jäänyttä astiakaappia ja keittiön pieniä epäkäytännöllisyyksiä. Ja onneksi matkalle lähteneellä naapurilla on iso ja tyhjä jääkaappi. Tai oli, nyt se on täynnä meidän herkkujamme.

perjantai 3. kesäkuuta 2011

Bra fiilis

Nu är man helt slut efter 15 timmars målmedevetet arbete med festen. Två pauser  i solen på verandan, den andra med en god öl. Men vi har jobbat bra, festen kan börja.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Check

Liha paistettu ja laitettu marinadiin, porkkanakakut leivottu, kuudesta kakkupohjasta vielä neljä tekemättä, ja kello on kohta iltaseitsemän. Odotan kanamunia, olin laskenut menekin hieman väärin. Ja eka kakkupohja meni roskiin, otin sen liian hätäisesti uunista. Nurmikko on lisäksi leikattu ja nuoriso ruokittu kotitekoisella pitsalla. Siitä tuli taas niin hyvää että U alkoi puhua pitserian avaamisesta. Huomiselle jää tuoretavaroiden osto, perunasalaatin teko, vihersalaatin valmistelu, kakkujen täyttäminen, teltan pystyttäminen, pöytien valmistelu ja tietenkin siivous. Lisäksi pitää  haalia lautasia, aterimia ja kahvikuppeja. Alkaa olla ahdasta nurkissa.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Päivä lähenee

Siivous jatkuu. Tänään uuni, apukeittiön kenkäkaaos ja kylppäri suihkukaappia myöten. Samalla yritän työntää pikkuesineitä piiloon. Ja kiroan joka toisen niistä, miksi ihmeessä ihminen haalii tavaroita! Kävimme tänään myös ruokakaupassa ja alkossa. Karkeasti tämän lystin tarjoiluun uppoaa 500 euroa. Mutta on sen sen väärtiäkin, ihana valmistella lasta maailmalle.
Ulkona on ihme ilma, tyyntä ja synkkää. Välillä tuli melkein rakeita raivoisalla voimalla, ja nyt metsä hönkii huurupilveä. Ja on kalseaa. Ihana viettää ilta sisätiloissa oman kullan kainalossa.