tiistai 31. heinäkuuta 2012

Öppet hus

På fredag slår Christina Office upp sina dörrar. Från 12-17 är allmänheten välkommen att titta in här, på inre gården får de kaffe med tilltugg och varje hel timme musikunderhållning. Ska gå ut med alla mina verksamhetsgrenar, och rabattera färgananalysen om personen beställer den då. De andra företag har också nåt på gång. Hoppas på många besökare, roligt att få visa folk vad ett ödsligt kontor kan förvandlas till.

maanantai 30. heinäkuuta 2012

Päivä apukuskina

Olipahan sunnuntai, kesän helteisin päivä ja me vietimme sen ilmastoimattomassa pakettiautossa mööpeleitä kuskaten Turkuun ja Turusta, ja kohta matka jatkuu Vaasaan.
Ajoimme metsätien kautta Henriksdaliin purkamaan osan tavaroista, muutamia kuvia auringossa kylpevästä maisemasta.













lauantai 28. heinäkuuta 2012

Hetki yksin

Ihana kesäpäivä on kääntymässä iltaan, meri on edelleen peilityyni, aurinko paistaa utuiselta taivaalta. Kävin juuri meriuimalassa uimassa, nyt istun kotona ja nautin hiljaisuudesta. Nuoret lähtivät Turkuun, toinen siivoamaan ja tyhjentämään kämppäänsä, toinen vastaanottamaan kamojaan. Menemme huomenaamuna perästä, viemme toisen mööpelit ja haemme toisen.
Kesä nuorison kanssa on mennyt hyvin, vaikka emme aina ihan ymmärräkään toisemme tapoja. Hiukan on pitänyt kinastella, heidän mielestään minä nipotan ja minusta he ovat liiankin rentoja. Miniänalku on ollut kaikin tavoin avuksi, olen pyytänyt poikia ottamaan hänestä oppia. Olen tainnut olla kotitöissä huono esimerkki, vai isästäänkö ovat ottaneet mallia?
Vielä elokuun he asuvat tässä, sitten heitä saakin jo alkaa taas ikävöidä. Niin se vain menee. Samalla nautin ajatuksesta kahden aikuisen huushollista, se sopii meille erinomaisesti.

Ny hobby?

Jag gjorde det. Köpte en liten Fuji - helt underbar! Tog en runda på stan, några övningsfoton:

Roligt smörgåsjärn på en loppis.

Köpte den grönrandiga.

Tror detta är ett 1700-talshus.

Ser ni det lilla taket vänster om tallen, just vid skogskanten?

Här är det i närbild - bra zoom!

Roliga takvinklar.

Så vackert o lummigt.

Skönhet.

Man kan nästan se vem som åker båt.

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Vilken morgon

Kunde inte ha varit bättre. Sjusovare slängdes i vattnet för tredje året irad, varm solig morgon o spegelblankt hav. Folk hade uppmanats att komma i pyjamis, en handfull kom. Liten synd att stadsborna lyser med sin frånvaro när man ordnar dessa roliga happenings.
Jag ser nästan det här från mitt arbetsrum.

I vattnet bara med sjusovaren!

Sjusovaren visade sig vara vår stadsdirektör Riitta El-Nemr.

Hormonerna överraskade med ett litet set. Observera gurkmasken och Jussi-sockor.

Kiva stämning.

Sen passade Uffe o jag att prova olika kajaker, i pyjamis (är dock inte på bild). Den röda glasfiberkajaken gled fint...


torstai 26. heinäkuuta 2012

Niin se vain on

Eilen meinasi palaa proput. Kova työtahti, liian lyhyet yöunet, kesän bailuillat ja viiden hengen talous kävivät yhtäkkiä ylivoimaiseksi. Onneksi tajusin lähteä lenkille. Mennessä äksyilin ja tullessa saaton jo jutella normaalisti. Tänään tunsin päässeeni töissä niskan päälle - varmaan hyvin ohimenevä tunne - ja menin taas lenkille. Ainut lääke joka tepsii stressiin ja hermoiluun. Se on fakta josta ei pääse yli eikä ympäri, pakko pistää lenkkeily ykköseksi ja työt kakkoseksi. Pakko.

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Olisihan sille käyttöä...

Uusvanha mieliteko: helppokäyttöinen minijärjestelmäkamera. Kuvien ottaminen on niin kivaa kun kuvat onnistuvat. Oma digipokkari ja iPhone tuottavat usein pettymyksen. Tietenkin se johtuu siitä etten osaa asetuksia, ja haluaisinkin idiottivarman helpon ja hyvän kameran, joka ei maksa liikaa ja joka mahtuu reilunkokoiseen käsilaukkuun. Pitää miettiä.

tiistai 24. heinäkuuta 2012

En liten paus

Ni förstår, att översätta en prislista med köks- och garderobsdelar är inte alls roligt. Därför måste man krydda tillvaron lite. Var o shoppade i vår alltialloprylbutik Kössi och hittade två fina hattar, som jag faktiskt behöver. Den ena kommer med till Kreta och den andra ska jag ge till skifflebasisten, kan ni gissa vilken?

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Vuosipäivä

Tulipa mieleeni että tänään on kulunut 24 vuotta siitä kun tanssimme sisareni häitä - ihanat juhlat meren rannalla - ja 17 vuotta siitä kun hyvä ystäväni joutui kokemaan ihmisen isoimman tuskan eli oman lapsensa kuoleman. Elämän isot asiat ovat kovia juttuja. Avioliitto on ihmiselle iso kynnys - vaikka siihen ryhdytään auvoisin odotuksin, yhä harvemmat selviävät siitä nykyään kolhuitta. Tulee eroja ja ikävää kaikenikäisiin sydämiin. Elävään elämään liittyvät ongelmat kuitenkin haalistuvat sen rinnalla kun kuolema astuu kuvioihin. Sitä on pieni ja voimaton.

Taas maanantai

Aika hupenee käsistä. Mutta ei se haittaa kun on aurinkoloma tiedossa.
Perjantaina istumme piknikillä Saunapuistossa, ja tanssimme hyvän kahdenmiehen orkesterin tahtiin keltaisen paviljongin lavalla. Sieltä siirryimme jatkoille Alman teltalle ja tanssimme Allanin ja astronauttien tahdissa pikkutunneille, iloisessa seurassa. Aamulla sitten nokka kohti Poria, lauantai-illan vietimme jazzkadulla ja Salsa Factoryssä, yön veljeni vuodesohvalla ja sunnuntain Kirjurinluodon nurtsilla. Päätähti Norah Jones veti paikalle noin 11 000 henkeä. Olihan hän hyvä, mutta lavatähdeksi vähän vaisu.
Oli tosi mukava tavata pitkästä aikaa veljeni nuorisoa, jotka hekin ovat jo reippaasti yli 40, ja heidän lapsiaan. Liian harvoin tulee nähtyä, he asuvat pääkaupunkiseudulla eivätkä juuri tule Poria pohjoisemmaksi. Mutta kun nähdään on tosi kiva vaihtaa kuulumisia.

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Trallalallalaa...

Ihana aamu, peilityyni meri ja lämmin aurinkoinen ilma. Ja koska eilisiltana ehdin tehdä töitä, käydä lenkillä ja chillata sohvalla samalla kun joku muu siivosi kämpän, oloni on aivan ihana huolimatta siitä, että joudun nyt tarttumaan keittiönvalmistajan hinnaston kimppuun. Jos olisin lomalla niin menisin melomaan.

torstai 19. heinäkuuta 2012

Energikälla

För att orka med vardagen så måste man ha en bra fritid, och det har jag minnsann. HormoniSisters hade kejkor på Lauhan Spelit i Storå igår, det gick jättebra och roligt hade vi. Jobbet käns lättare idag :-)
Ni kan se bilder här.  Länkar senare några videosnuttar också.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Työt pilaa vapaa-ajan

Taas olen tilanteessa, jossa on tehtävä samalle asiakkaalle ihan mahdottomia määriä, kun he itse ja heidän asiakkaansa viettävät hyvin ansaittua lomaa. Yrittäjyyden varjopuoli, ja tässä tilanteessa saattaa ahdistaa ihan kaikki, myös arjen mukavat asiat ja hauskat harrastukset. Pitää yrittää pitää suu supussa ja ajatella vain itsekseen, etten pistä tätä työstressin aiheuttamaa ärtymystä kiertämään.

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Ei ressata turhia

Työt etenee hitaasti, mutta varmasti. Heräsin tänäänkin ennen kuutta enkä saanut unta, vaan tulin töihin. Onneksi en ole yhtä väsynyt kuin eilen.
Matonpesu jää tänä kesänä pesulan harteille, vaikka jossain välissä ehtisinkin ne pestä niin ne ei kuivu. Oikeastaan ei edes harmita kun ilmat ovat mitä ovat. Ei kaikkea tarvitse tehdä  itse. Ei tarvi säilöä mansikoita tai tehdä mehuja, niitäkin saa kaupasta. Jos saan hetken jossakin välissä omaa aikaa menen sohvalle ja yritän lukea kirjani loppuun ja aloittaa uuden. Se on paljon tärkeämpää kuin erinäiset askareet.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Trött

Det tar på att ha roligt, har varit som en disktrasa idag. Men har ändå jobbat på, en normal rörig dag har det varit. Tänkte imorse när jag hörde ungdomarna tassa iväg till jobbet, att nog har jag duktiga killar. En börjar jobba kl 5 på posten och den andra kl 6 på EP - varje dag, och inte klagar de.

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Markknahulinaa

Toinen kirpparipäivä sujui hyvin, saatiin jonkin verran tavaraa kiertoon, ja tienististä tuli ihan kohtuullinen.Illalla saunoimme ja söimme hyvää ystävien luona, ja menimme heidän kanssaan sen jälkeen hotellille. Siellä oli hyvä bilebändi, ja me noin 50-kymppiset jytättiin oikein kunnolla - tosi hauskaa. Tänään ehdimme kiertää markkinoilla tunnin verran, löysin vähän uutta rompetta, ja hormoneihin vitivalkoisen peruukin. Sitten pitikin jo mennä Henriksdalin kyläyhdistyksen teltalle myymään brysselinvohveleita, siinä vierähti aika nopeasti. Puolen tunnin päästä on vielä hormoniharkat, sen jälkeen pääsee pehkuihin. Ja aamulla aikaisin töihin, siellä on nyt liikaakin tahkottavaa.

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Päivä torimyyjänä


Ihan hyvä päivä. Parhaat myytiin päältä, vaikka satoi muutamaan otteeseen. Huomenna uusi, toivottavasti kuivempi päivä.
Valmisteluja.

Aamulla satoi.


Päästiin kuitenkin aamupäivän aikana ulos.

Hyvästi kauniit mustat nilkkurini.
Ihanainen Teija.
Ihanaiset Seija, Teija ja Seija.


keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Hania next

Tätä sateista kesää ei kestä ilman porkkanoita. Tilasimme aamulla viikon matkan Haniaan, saimme hotellin melkein keskustasta ja 50 m päässä isolta biitsiltä, lähtö 30.8. Vaasasta. Nyt saa tulla vaikka ämmiä ja äkeitä.

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Belönande

Det är så roligt att jobba med människor. Alltid har jag vetat det, har trivts bakom disken i ungdomen lite här och där. Och nu trivs jag med att göra färganalyser. Det är så skoj när man märker att kunden ser sig själv med nya ögon. Lite lätt make up i rätta färger och spegelbild som visar en rad härliga färger som passar personen - en del bekanta, en del nya ahaa-upplevelser. Det gör gott för både kunden och mej, jag känner att jag ger någonting som har värde för kunden. Och jag kunde inte ha bättre utrymmen för det - trivsamt och rymligt, helt avskilt från mina datorer och papper. Är så nöjd.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Från Skoängen

 Det behövs inte sol för att njuta av havet, här är några bilder från min barndomsmiljö, 5 minuters promenad från mitt hem. 




sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Ihanaa kun ihmisellä on juuret

Miten ihana viikonloppu. Menimme lauantaina äitini luo kotiini Skaftunkiin, laitoimme ruoan ja nuoriso tuli syömään. Sitten kävin uimassa ja U lämmitti saunan. Illalla sitten talsimme Lukaalille, siis nuorisoseuralle,  sadekuurojen lomassa, ja tanssimme koko illan. Sade lakkasi sopivasti että saimme tehdä vielä ihanan kävelyretken kotiin luonnon tuoksuja nuuhkien. Aamulla pukeuduin ensi töikseni uikkareihin ja aamutakkiin ja kävin uimassa, äiti tuli mukaan kahlaamaan. Meri oli peilityyni ja utuinen. Tänään olemme olleen talkooväkenä Kiilin käsityöläispäivillä. Jauhoin jauhoa parisataa vuotta vanhoilla käsikivillä muutaman tunnin, hyvää hauisjumppaa.

torstai 5. heinäkuuta 2012

Curling

Jag brukar inte tycka jag är curlingförälder, men nu har jag kanske gjort mig skyldig till det. Sonen fick veta i måndags att han fick studieplats i Vasa, och jag hjälpte honom att fylla i en ansökan till Voas (studentbostäder). Han ville ha en etta men blev genast erbjuden på en box, och då insåg jag att en etta kan vara omöligt att få via den kanalen. Så jag har surfat på lediga ettor och genomfört många samtal när jag har försökt hitta nåt som passar hans plånbok, vilket inte tycks finnas. Han får höja smärttröskeln lite. Nu har vi en etta på gång på Brändö, kom på att en kollega äger en där och den råkade vara ledig, de har inte annonserat om den. Hoppas den är ok, väntar på lite mera info om detaljer.
Jag tycker bostad är såpass viktig grej att jag har velagt lägga energi på detta, sonen är duktig men inte så van att klara detta på egen hand. Och man har inte mycket tid, när veckan är slut har de flesta bostäderna gått.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Veden päällä ja alla

Toinen kurssipäivä oli aurinkoinen ja aika tuulinen, opettelimme kajakin hallintaa ja eteenpäin melontaa, ja teimme eväsretken. Olo on kuin selkäänsä saaneella, mutta ai että oli kivaa. Maksan huomenna seuran jäsen- ja kalustomaksut ja saamme sen jälkeen tunnukset, joilla voimme varata kajakkeja omaan käyttöön. Uffen lisäksi voin mennä melomaan erään kaverini kanssa, joka oli edellisellä peruskurssilla, yksin en tohdi lähteä. Veden varaan joutuminen ei ole leikin asia, harjoittelimme pelaustautumista päivän päätteeksi ja lopulta meikäläiseltä loppui voimat, sain uida kajakin rantaan.