sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Dagen efter

No olihan meillä taas kivaa. Keikka meni niin nappiin ja meistä tykättiin ihan hulluna. Olisi pitänyt olla nimmareilla varustettuja fanikuvia mukana. Ihan oikeasti, hormoneihin on ihan selvästi helppo samaistua. Sytkärit vain puuttui, kun he heiluttivat käsiään meidän laulaessa. Kuvia esityksestä ei valitettavasti ole muilla kuin yleisöllä, tässä muutama oma otos.






lauantai 29. syyskuuta 2012

Hormonit hyrrää tänään

Hormonit keikkailee tänään Tampereelle. Basisti on käynyt kampaajalla ja lyhentänyt kutrejaan, ja päätti pukeutua tänään turkoosiin ja valkoiseen. Näillä mennään.



perjantai 28. syyskuuta 2012

Kan inte hjälpas

Kluven. Det är vad jag är. Alltid en fot på väg bort, hur bra jag än har det. När jag körde hem igår, rakt o trist på riksåttan, ingen trafik, bara skog o skog. Då kände jag hur skönt det hade varit om jag hade behövt köra max 5 minuter, eller inget alls, efter en avslutad arbetsdag i Vasa. Hade gärna krypit ner på soffan i en mysig lägenhet i nåt höghus, som vätter mot havet. Och handlat läckerheter på saluhallen tidigare på dan. Skulle njuta av det. Eller inbillar jag mig bara?


torstai 27. syyskuuta 2012

TGIF imorn

Tolkade på ett biogasseminarium i Vasa idag, det var invecklat. Gick sådär. Mest för att talarna var så inne i sin värld att de var nästan kryptiska. Är ganska slut i huvet. Till råga på allt har jag en dödmösse i ögat - så kallade mina kompisar det i Skaftung i barndomen. Elohiiri på finska. En muskelspasm som retar, och är svår att få bort. Inte ens min avslappningsövning hjälpte helt, dock dämpade det lite. Har klarat av 20 av 21 övningar, förra lördagen hade jag ingen chans att lägga mig ner med iPod 20 minuter. Imorgon byter jag till övning 2, som är hälften kortare.
Höstmarknaden kör igång imorgonbitti. Vi har många nya grannar mot Rådhuset, diverse handlare. Ska bli roligt att se på kommersen från mitt kontosfönster. Synd bara att hormonerna ska på keikka till Tammerfors på lördag, hade varit kul att snurra här bland marknadsfolket. Men man kan inte få allt här i världen.

keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Merkkipäivänä

Päivään mahtuu niin monenmoista. Ajatukset ovat esimerkiksi käyneet Karoliinisessa sairaalassa, jossa ponnistin maailmaan kuopukseni tasan 20 vuotta sitten. Ja vedin samaisena aamuna viimeisen röökini appivanhempia odotellessa, he tulivat hoitamaan esikoista kun me lähdimme synnärille. Yksi hieno asia toi mukanaan toisen.
Olin menossa töiden jälkeen juoksemaan mutta sade esti, ajatus kylmännihkeistä märistä vaatteista ja kengistä ei houkutellut. Joten uhmasin yksin huhkimisen noloutta ja otin esiin zumbalevyt, ja sain sykkeen nousemaan ja hien irtoamaan olkkarin lattialla. Tuli hyvä fiilis, jätin levyt telkkarin viereen odottamaan seuraavaa sadepäivän ja juoksutarpeen yhteenottoa. Eikä yhtään nolota.
Sen jälkeen olen ehtinyt syödä hyvin jonkun muun tekemää ruokaa, lojua sohvalla ja lukea Skriva-lehden kannesta kanteen - että voikin kirjailijoiden ajatukset ja vinkit kiinnostaa. Seuraavaksi avaan kurssikirjan "Simplify your life", aika hauska teos kaikkine neuvoineen. Paljon hyvää, jonkin verran "nojaa-juttuja". Eräs kurssikaveri heitti ryhmämeiliin mielenkiintoisen artikkelin aivoista, joita ikä ei selätä niin kuin on luultu. Hyvä tietää.

Mietityttää

Media tuo aina välillä elävän elämän raakuudet meidänkin ulottuvillemme. Me emme sodi, elämme rauhassa, yltäkylläisyydessä ja ummistamme silmämme. Viime päivien raprotointi Syyrian sodassa kärsineistä lapsista ravistelee. Miten me voimme täällä vain fokusoida omaan hyvinvointiimme ja unohtaa kaiken muun? Parhaillaan kuuntelen radiosta juttua naisten sukuelinten silpomisesta Etiopiassa, kulttuurisidonnaisena ilmiönä. Mitämitämitä? Elämme pumpulissa ja katsomme sisäänpäin, kun meidän pitäisi kantaa solidaarinen vastuumme ja auttaa siinä missä voimme. Voisiko minä lähteä maailmalle talkoisiin? Osaanko jotain, josta olisi muille hyötyä? Vai pitääkö minun tyytyä vain maksamaan ja toivoa, että rahat menee sinne minne pitääkin?

tiistai 25. syyskuuta 2012

Ojoj

Blev less på finska radiokanaler och öppnade Sveriges Radios P4 Stockholm. Oj vilken längtan jag fick. Så ljuvlig svenska de har, min inkörsport till rikssvenskan en gång i tiden. Jag vill bo där igen, nån gång. Gjorde jag det nu vore jag kanske på väg mot Göteborg som bäst för att tolka på ett nordiskt sammanhang. Är lite avis på dom som gör det.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Uutta puhtia kuorotouhuun

Olipa mukava kuoroleiri. Meitä oli vähän, mutta paikalla olijat olivat täysillä mukana. Leipätyönään näyttelijöitä Tampereella opettava Arla opetti meille hyödyllisiä asioita äänen muodostuksesta ja kuorolaulusta, ihanan persoonallisella tyylilla ja innostavasti. Tuntien jälkeen saunoimme ja kävimme uimassa, ja illalla söimme ja joimme hyvin, ja tietenkin lauloimme. Pari meistä kävi aamullakin meressä, se oli huisin kylmää ilman saunaa. Mutta virkisti. Nyt pitäisi vielä käväistä Hormoniharkoissa ja sen jälkeen pääsee kotisaunaan, ja ihanan oman peiton alle.

perjantai 21. syyskuuta 2012

Helg går på läger

Kören har börjat och vi inleder med ett körläger. Kören bekostar sina medlemmar högklassig undervisning av en dramapedagog och sånglärare, och övernattning och middag på Kilen. Jag tycker man behöver satsa på de aktiva medlemmarna, det är inte meningen att vi ska samla pengar på hög. Det trista är att folk inte känner engagemang, av de ursprungligen 20 anmälda (bindande anmlan) har 5 hoppat av: "måste ställa upp för barnen, måste åka till Sverige, har glömt och bokat in nåt annat..." sånt irriterar mig. Det att nån är sjuk kan man förståss inte göra nånting åt.
Man kan ju tänka att en oengagerad ordförande kan inte vänta sig nåt annat, men det kan också vara att detta är en av förklaringarna till mitt oengagemang. Det var fel av mig att böja mig för grupptrycket och ta emot förtroendet, känner det nu så tydligt. Men ska försöka sköta min plikt tills jag kan avaxla ansvaret. Det är inte så att jag inte gillar damerna o gemenskapen, men skulle vilja bränna av min energi på nåt annat.

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Hyvä minä

Olen paahtanut koukeroisen maanvuokrasopimuksen raakiksen kolmessa päivässä putkeen, töitä olisi riittänyt vielä illallekin mutta pää on puhki. Joten päätin lähteä juoksulenkille. Pitkästä aikaa. Kävin keskikesällä kerran, ja luovutin kun se oli niin työlästä, en jaksanut juosta koko reittiä, noin 5 km. Pidin itseäni huonona, olenhan kipitellyt vaivatta kaksinkertaisia matkoja, tosin noin 5 vuotta sitten. Siitä on kauan, on kuin aloittaisi alusta. Aloittelen juoksuharrastusta nyt kolmatta kertaa elämässäni, se on aina alussa hankalaa, mutta kunto nousee nopeasti kun vain ottaa itseään niskasta kiinni ja lähtee. Pururadalle on tästä 5 minuutin kävelymatka, ja metsässä oli ihanat värit ja pehmeänkostea ilma näin illansuussa. Ja korvissa soiva hyvä musiikki rytmitti askelta. Mutta välillä piti kävellä. Silti annan itselleni kehuja. Juoksin ehkä koko matkasta 4/5, ihan hyvä saavutus. Ja lähdin juoksulenkille ja jätin sauvat kotiin - on niin paljon helpompi lähteä rivakalle sauvalenkille. Mutta pumppu ei rasitu yhtä paljon. Ja juuri sitä kaipaan juoksusta, rasituksen kiihdyttämää sykettä. Ja voittajan tunnetta. Se tulee kyllä ennen pitkää.

tiistai 18. syyskuuta 2012

Lite rastlös

Det kryper på. Längtan till en större stad. Paradiset är fortfarande kvar: Kristinestad är den käraste o vackraste småstad för mig, men hösten för med sig en känsla av ödslighet. Inte så att jag lider av ensamhet, har goda vänner att umgås med. Men saknar gatuliv, små butiker, cafér, känslan av större sammanhang. Kände detta när jag var på stavgång i morse, den vackra miljön har nåt ledsamt över sig, vi går mot den mörka vintern. Känslan förstärks kanske av att orsaken varför jag kom hit tillbaka har bleknat - mina barn bor på andra orter. Visserligen ska de komma hem då och så, men de kunde lika gärna hälsa på mig nån annanstans. Samtidigt vet jag hur bra vi har det här, men känslorna är inte rationella, De bara kommer, och går.

maanantai 17. syyskuuta 2012

Det är höst nu

Nyt on sitten auttamatta syksy. Kansalaisopiston kurssit pyörähtävät käyntiin ja lämpöpatterit piti laittaa viikonlopulla päälle. Olen kuitenkin aina pitänyt syksystä. Aikaisemmin innostuin helposti uusiin kursseihin ja harrastuksiin joka syksy, nyt en enää viitsi, into lopahtaa kuitenkin ennen pitkää. Kuoro on ainut, ja sekin tuntuu välillä tervalta - kuorolaiset ansaitsisivat innokkaamman puheenjohtajan. Pakkopullaa. No jaa, tehdään se mitä jaksetaan. Nyt odotan syksyltä leppoisia koti-iltoja, kirjoja, sohvannurkkaa, käsitöitä tv:n ääressä. Yksinkertaisia asioita. Lisäksi nautin tuulisista ulkoilusäistä, mieli lepää kun saa kuunnella metsän huminaa ja aaltojen pauhua. Ja nuuhkia suolaista meri-ilmaa.

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kanon

Ihana syyspäivä, pyöräilimme Kanuunalahteen - maisemat ovat aina yhtä ihanat. Nyt mietin tekisinkö vähän töitä vai avaisinko ekan kurssikirjan. Hm. Taidan tehdä molemmat. Ensin työ sitten huvi.




lauantai 15. syyskuuta 2012

Ajankulua



Poliitikko lähti kokoukseen ja aloin selailla vanhoja kuvia, kerrassaan hauskaa puuhaa. Tässä muutamia mukavia muistoja.

Huomenlahja. Näillä voi tanssia vaikka ei uskoisi.

Ranskalainen aamupäiväkahvi.

Ihana tulkkiperheeni, mitähän teille mahtaa kuulua?

Joskus tekisi mieli antaa tukan taas kasvaa.

Peppu poikineen.

perjantai 14. syyskuuta 2012

TGIF

Tulkkasin eilen museoseminaarissa Vaasassa, mukava päivä. Mutta illalla pää ihan puhki. Kävimme vähän kaupoilla, syömässä, kylässä ja olimme kotona puolikymmeneltä illalla. Ei muuta kuin pyjama päälle ja harjoitus korviin. Aatella että osaan laittaa harjoitukset etusijalle - se on lupaavaa! Tänään kävin ensitöikseni lenkillä nuuhkimassa ihanaa tuulista syysilmaa, ennen kuin alkoi sataa. Töitä on tullut sen verran että ensi viikko on turvattu, ja kyselyitä on ilmassa. Tästä on hyvä lähteä viettämään viikonloppua.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Läksyjä

Istuin koko illan kurssikansion ääressä ja vastailin kysymyksiin: millainen olen ja miten milloinkin reagoin: tein lähtötestiä. Yllättävän vaikeaa pistää numeroita eri väittämien kohdalle - en minä tiedä! tuli monesti mieleen. Olenko sellainen kuin luulen, vai näkevätkö muut minut ihan erilaisena? Jää nähtäväksi. Kurssikirjallisuuden pitäisi tulla lähipäivinä ärrälle, mielenkiintoista päästä aloittamaan.
Aamulla päätin vihdoin luovuttaa kuntosalihaaveet - minussa ei tällä hetkellä ole sellaista puhtia, energia menee muualle. Olen ihan tytyyväinen päätökseeni, enkä kanna siitä huonoa omaatuntoa. Lenkkeily ulkoilmassa on etusijalla, olin aamulla jo menossa mutta sitten alkoi sataa kunnolla. Maybe later.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Ystävistä

Ystävät ovat elämän suola. Ilman heitä elämä on vajaata. Valitettavasti aika ei tahdo riittää, ja omat kiireet saavat tuijottamaan liikaa omaa napaa - kanavat ulospäin eivät tahdo pysyä auki. Chattailun ja sähköisten viestien aikana on mukava joskus rojahtaa vanhanaikaisesti sohvalle puhumaan puhelimessa. Sain eilen myönteisiä kuulumisia kahdelta hyvältä ystävältä, elämä järjestyy ja etenee ja palaset loksahtelevat paikoilleen. Tuli niin hyvä fiilis.

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

En annorlunda resa

Att bli en mental tränare är att kolla sin riktning - kolla vem jag riktigt är och hur jag fungerar. När jag vet det, kan jag fundera är det såhär jag vill vara, och vart vill jag komma i livet, och sen genom ihärdigt tränande ändra mitt tankesätt och beteendemönster så att jag kommer dit jag vill. Det första året är tänkt att leda oss 26 österbottningar dit, och det andra året ska lära oss att hjälpa andra att göra samma sak. Känns mycket inspirerande. Första föreläsningsdagen var intressant rakt igenom, inga döda stunder och irrande tankar. Bra jeng, fräscha metoder att knyta kontakter med helt främmande människor. Fokus ligger på träning, 270 dagar framåt ska man göra en övning genom att lyssna på instruktioner. Är redan inne på dag 3 :)

lauantai 8. syyskuuta 2012

Liten glimt av sol o värme

Kan behövas en sån här dag. Laddade just bilder här. Vid hemkomsten tänkte nästan checka in på nytt på samma plan som skulle starta tillbaka 3 timmar senare...
Första utbildningsdagen för mental tränare var mycket inspirerande, nu har jag nåt att bita i. Återkommer till det senare, nu ska vi förbereda middag för några vänner.

torstai 6. syyskuuta 2012

Väliaikatieto

Loma meni tietenkin taas liian nopeasti, mutta oli oikein onnistunut. Talsimme Hanian vanhan kaupungin kujia ja laiskottelimme rannalla, jätimme kellot ja puhelimet hotellihuoneeseen emmekä piipahtaneet netissä viikkoon. Nautimme ihanasta auringosta ja lämpimästä merivedestä - ne ovat vain 4 tunnin lentomatkan päässä. Me like. Lataan myöhemmin vähän kuvia ja fiiliksiä reissusta. Nyt setvin sähköpostiruuhkaa ja ajan aamusta Vaasaan, huomenna on koulutuksen eka päivä.