keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Yhtä sun toista

Kuorossa oli eilen hyvä fiilis. Kuusi uutta laulajaa tekee ihmeitä Eivät vain äänivolyyminsä puolesta, he antavat piristysruiskeen koko toiminnalle. Ja me kuulostimme tosi hyvältä, tosin me lauloimme meille konkareille tuttuja lauluja. Esitämme ne vierailullamme Ilmajoella muutaman viikon kuluttua. Kuoro on siis hyvällä mallilla just nyt, pj:nä olokin on ok kun touhussa on positiivista meininkiä.
Kurssipäivä oli antoisa. Siirryimme minäkuvasta  käsittelemään tavoitteita ja motiaaviota. Du kan leda hästen till vattnet, men den måste dricka själv. Motivaation on aina tultava sisältäpäin. Kukaan ei olisi voinut pakottaa minua lopettamaan tupakanpolttoa, vaan minun piti haluta sitä itse. Siihen ei riittänyt tieto siitä, että  minun pitäisi tehdä se, yritykset valuivat hiekkaan. Mutta kun oma sisäinen motivaatio oli tarpeeksi vahva, se ei ollut edes kovin vaikeaa. Organisaatiossa olisi aloitettava yksilöistä ja heidän halustaan motivoitua, sen sijaan että heille tarjotaan valmiita porkkanoita. Ne voivat houkutella hetken, mutta eivät johda muutokseen. Muutoksen suunta on pienestä suureen.
Pähkäilimme myös suomenkielistä vastinetta termille alternativ medvetandetillstånd (eng. alternative states of consciousness), joka vastaa jotakuinkin alitajuntaa ja jossa tavoitteet integroidaan tajuntaan. Olen joukon ainut kokonaan suomenkielinen ja saan materiaalin mahdollisesti myös käännettäväksi kevään aikana. Muuntunut tajunnantila tuntuu juuri nyt aika oikealta, sitä pitää kuitenkin tutkia lisää.
Nyt pakkaan laukun ja vietän huomenna viisi ihanan rentouttavaa tuntia bussissa matkalla matkamessuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti