sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hann plocka lite

Idag har vi hunnit en del. Solen kom fram i morse, och efter frukost gick jag ut på åkern, och plockade först en kippo med hallon, som har odlats där för länge sen. Nu växer buskarna helt vilt och åkern är tydligen sovplats för älgar eller hjortar, många kvistar låg på marken och gräset låg nere lite här och där. Men bären gick att plocka i allafall. Sen tog jag de allra sista svarta vinbären, och fick några askar till till frysen. Krusbären lät jag vara kvar i buskarna.


Egentligen bode vi städat lite, tvätta fönster och sånt, men det hinner man ju sen när det inte finns nåt där ute att plocka. Hoppas lingonen hinner mogna tills vi ska till Dalin nästa gång. Det tycks komma med åldern, intresset för bär. Vill gärna ha en näve varje morgon i yoghurten.
Det har varit underbart med en långhelg på landet, det vore rätt mysigt att vistas där i en vecka, utan att ha så mycket program och körningar till olika ställen än matbutiken. Gärna sent på hösten när naturen badar i färg och det blåser friskt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti