maanantai 12. elokuuta 2013

Tänään tulkkina

Edessä on pitkästä aikaa tulkkauspäivä. Lähden puoleltapäivin ajamaan Pietarsaarta kohti, jossa on parin tunnin konsekutiivitoimeksianto. Konse tuntuu aina haastavammalta kuin simultaanikeikka, mutta yleensä ne menevät ihan hyvin. Mielessä kummittelevat vain koulutuksen aikana räpelletyt harjoituspuheet, joilla saattoi olla pituutta reilusti yli viisi minuuttia ja jotka piti taltioida muistiin ja muistiinpanoihin. Käytännössä tilanteet menevät paljon jouhevammin, puhujaa voi pyytää annostelemaan puheensa sopiviksi pätkiksi.
Taisin tulkata viimeksi toukokuussa, ja kesällä kerran kun Hormonit olivat Unikeon päivän aamussa esiintymässä veteen heitetyn unikeon kunniaksi, ja kun Unikeko pyysi minua juhlapuheensa tulkiksi. Ikimuistoinen keikka, peruukki päässä ja yöpuku päällä.

Unikeko 2013 ja tulkki.

Nyt onkin yllättävän vaikea päättää sopivaa asua, kun on koko kesän kulkenut farkkuhameissa ja t-paidoissa. Joskus olen loppukesästä erehtynyt menemään tulkkauskeikalle hellemekossa, kun oli helle ja matka oli pitkä. Se tuntui kuitenkin seminaariyleisön pukujen joukossa selkeästi väärältä valinnalta, eli nyt noudatan bisniscodea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti