tiistai 31. joulukuuta 2013

Vierähti vuosi

Vuotta 2013 on jäljellä vain muutama tunti, pysähdyn aamun valjetessa miettimään hetkeksi vuoden antia. Kaiken kaikkiaan hyvä vuosi. Kaksi muuttoa, tai oikeastaan kolme, kun kesällä jaoimme tavaramme kahteen osoitteeseen ja aloitimme kahden osoitteen elämän. Ja sitten kolmas kun muutimme asuntoa täällä Vaasassa juuri ennen joulua. Työlästä - kyllä - mutta ei traumaattista. En ajattele, etten ikinä enää, vaan sitten taas joskus, kun tulee tilanne eteen. Muuttojen ja omaisuudesta luopumisen myötä olen havainnut, että koti on aina siellä missä ovat läheiset, se on yhdessäolossa, ei olemassaoloa tietyssä osoitteessa. Asioiden yksinkertaistaminen ja omaisuudesta luopuminen tuo vapautta. Tähän sisältyy minulla alun perin avioero, talosta luopuminen, muuttojen myötä erinäisten huonekalujen, tavaroiden ja vaatteiden kierrätys kirppareiden ja hyväntekeväisyyden kautta. Kulutuskäyttäytymiseni on menossa oikeaan suuntaan.
Töiden kannalta vuosi on ontunut, töitä on ollut joko liikaa tai ei lainkaan, hyvin turhauttavaa tasapainoilua. Työnhaku ei ole tuottanut tulosta, kaikkia tilastotietoja uhmaten toivon siinä suhteessa ensi vuodesta parempaa. Yritän, kunnes tärppää.
Perusvireeni on nyt hyvin onnellinen. Kuljen kaupungilla hymy huulilla, vaikka välillä onkin matti kukkarossa ja töistä ei tietoa. Välillä en edes muista, miltä tuntuu olla huonolla tuulella. Joskus kauan sitten asiat olivat aivan päinvastoin. Siksi tiedän, että elämään voi luottaa, se kantaa ja kääntää asiat parhain päin, jos oma asenteesi on kohdillaan ja kannat vastuun omasta elämästäsi.
Nuha on talttunut, lähdemme iltapäivällä ajelemaan kohti Kovjokea ja Juthbackaa, ja vuosi vaihtuu valepuvussa. Oikein mukavaa vuodenvaihdetta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti