maanantai 14. lokakuuta 2013

Lite reflektioner

Vilken fartfylld helg. Att sjunga i musikhuset var just så mäktigt som jag hade trott. Underbar miljö, och att vara en av 600 damer som tog ton var en enastående upplevelse. Dessutom var det en glädje att se hur dirigenter jobbade med sina körer, en del var fantastiskt medryckande. Tror jag måste överväga att gå med i en kör här i Vasa. Måste fundera lite på det.
Angående sitsen hade FSD:s styrelse gjort ett beklagligt felbeslut och placerat tre av damkörerna i en skild kabinett. Såklart berodde det på att alla inte fick plats i den stora salen, men tror faktiskt det hade varit bättre att hoppa över sitsen helt än att dela på folket. Det var den ursprungliga planen, men sen ville man ändå möta önskemålet att ordna en sits. Och ca 80 personer blev utanför alla festligeheterna - vi hörde att nåt hände i salen men inte vad. Befarar att det kommer att kosta i engagemanget på en del körsångare. Nåja, jag åt maten som var beställd och åkte till värdfamiljen där de andra hade hunnit till efterrätten.
Igår innan hemfärden fick vi delta i, eller se på, snapsvisornas FM-tävling i restaurangen Kaisaniemi, det var en upplevelse. Mycket sång, mycket skratt. Ett stycke finlandsvensk kultur, som kanske är i farozonen, om man tänker på medelåldern på de deltagande, och på publiken. Roligt att ha varit med en gång.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti